Jouw mening telt!

In aanloop naar de opening van De Stek, gaan we toekomstige gebruikers via onze sociale kanalen en nieuwsbrieven ‘poll’-sen om erachter te komen of er animo is voor een bepaalde activiteit of idee Jij hebt met jouw stem dus invloed op het programma en kiest welke activiteiten er in het dorpshuis gaan plaatsvinden!

Wil je op de hoogte blijven van een bepaalde activiteit? Vul dan je gegevens in bij de poll.

Wat wil je lezen in onze maandelijkse nieuwsbrief?

Wat wil je lezen in onze maandelijkse nieuwsbrief?

In maart zweven er langzaamaan steeds meer pollen door de lucht. Hoogtijd om vanuit het stichtings­bestuur weer een nieuwe poll in Gemonde te zaaien en jouw mening te oogsten. 😄

Ditmaal zijn we benieuwd naar je mening over onze maandelijkse nieuwsbrief. Wat vind je van de onderwerpen en heb je eventueel nog suggesties voor de redactie?

 

Poll - Wat wil je lezen in onze maandelijkse nieuwsbrief

Welke cursussen zou jij willen volgen?

Heb je altijd al een cursus willen volgen, maar vond je het niet de moeite om daarvoor naar een ander dorp of stad af te reizen? Dan hebben we goed nieuws voor je! In het programma-aanbod van dorpshuis De Stek willen we ook een aantal cursussen aanbieden die plaatsvinden in ons eigen dorp. Eenmalig, wekelijks, of een aantal keer binnen een bepaalde periode, kan je dichtbij huis en in gezelschap van dorpsgenoten aansluiten. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

Poll - Welke cursussen zou jij willen volgen?

Heb jij de zomer al in je bol?

Wat zou jij leuk vinden om tijdens de zomerperiode in Gemonde te kunnen doen? Denk aan sporten (divers), bouwdorp, ‘Gemonde got talent’-show, zomermaaltjes (samen eten op het schoolplein), wedstrijd ‘schiet je mooiste vakantiekiek’, tuintjesfestival route, georganiseerde wandel- of fietsroutes etc. Zomaar wat suggesties die wellicht leuk zijn om tijdens de vakantieperiode te ondernemen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?
 

Poll - Heb jij de zomer al in je bol?

Kom jij ook een potje kaarten / spelletje doen?

Met speelkaarten zijn diverse spellen mogelijk, van het bekende rikken en jokeren tot aan bordspellen als tokken en keezen. In de huiskamer van dorpshuis De Stek kan het allemaal georganiseerd worden en kunnen dorpsgenoten straks met elkaar een potje kaarten of spelletje spelen.

Poll - Kom jij ook een potje kaarten / spelletje doen?

Beweging voor (kleine) kinderen

Voldoende beweging is hartstikke belangrijk en dat begint al bij onze allerkleinsten. Het helpt bij de ontwikkeling van hun coördinatie en motoriek en maakt ze handiger, de leniger en verbetert hun uithoudingsvermogen.

Deze poll richt zich op sportactiviteiten voor (kleine) kinderen van 0 t/m groep 4 (onderbouw). Welke wekelijkse activiteiten moeten we voor deze doelgroep zeker in de Gemondse gymzaal organiseren?
 

Korte uitleg over de onderdelen:

Ouder & kindgym: (1,5 – 4 jaar) – samen op bewegingsavontuur

Peuter- & kleutergym: (3 – 4 jaar) – lekker klimmen, klauteren, springen, rollen en balanceren

Turnles: (vanaf 4 jaar) – leuke oefeningen op de mat, kast, balk en brug

Dansles: (vanaf 3 jaar) – samen dansen, aan de slag met een choreografie en optredens

Judoles: (vanaf 4 jaar) – leer je tegenstander te overmeesteren

Poll - Beweging voor (kleine) kinderen

Kom jij tijd te kort en schiet sporten er steeds bij in, maar zou je wél deelnemen aan een wekelijkse groepsactiviteit in eigen dorp?

In ‘de tropenjaren’ met jonge kinderen, drukke banen, een druk sociaal leven etc. schiet tijd voor jezelf om bijvoorbeeld te gaan sporten er dikwijls bij in. Terwijl het juist deze jaren belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Sport dient als uitlaatklep en zorgt dat je zowel fysiek als mentaal lekker in je vel zit en de hele wereld aankunt. 

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, vinden sportactiviteiten straks plaats bij De Stek in ons eigen dorp. Voor welke sport loop jij warm en moeten we zeker in het programma opnemen? 

Korte uitleg over de onderdelen:

Bootcamp: een spierversterkende outdoor trainingsmethode in teamverband onder professionele begeleiding

Aerobic: een efficiënte fysieke uitoefening die vaak op muziek wordt gedaan. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact worden getraind

Steps: lichaamsbeweging op muziek, waarbij men afwisselend een laag trapje of bankje op- en afstapt

Zumba: een dynamisch fitnessprogramma op muziek gecombineerd met Latijns-Amerikaanse dansvormen zoals de quebradita, cumbia, salsa en merengue

Poll - Wekelijkse groepsactiviteit

Ga je gebruik maken van samen koken en/of eten bij het dorpshuis?

In een gezamenlijke ruimte van MFA De Stek bevindt zich een keuken. Hier kunnen allerlei kook- en/of eet-gerelateerde activiteiten plaatsvinden. Denk aan samen koken en/of eten met dorpsgenoten (geniet van een heerlijke maaltijd die voor je gekookt wordt) of neem deel aan een kookworkshop.

 

Poll - Samen koken

Is er animo voor huiswerk- / studiebegeleiding in De Stek?

Het idee is om 2x per week een begeleidingsmoment aan te bieden voor middelbare scholieren, waar ze de mogelijkheid hebben om enkel huiswerk te maken onder begeleiding, en bijvoorbeeld ook gebruik kunnen maken van ondersteuning in het leren plannen, leren leren, overhoren, etc. Ook faalangsttraining en examentraining zouden tot de (toekomstige) mogelijkheden kunnen behoren.

 

Poll - Huiswerk-Studie