banner

Halloween wandeltocht groot succes

Gemonde blikt terug op een griezelige Halloween wandeltocht

Vooruitlopend op het toekomstige dorpshuis, organiseerde de activiteitencommissie van De Stek afgelopen weekend alvast haar eerste ‘eigen’ activiteit. In samenwerking met de lokale horeca Café/Zaal de Schuif en Café/Zaal Kloosterzicht, organiseerde zij in het gelijknamige weekend een Halloween wandeltocht. Met maar liefst 400 deelnemers en enkel lovende feedback, kan De Stek spreken van een groot succes! “Het was een geslaagde kick-off van hopelijk nog veel meer leuke Gemondse dorpsactiviteiten!” gaf deelneemster Debbie van Brandwijk als reactie op Facebook.

De Halloween Wandeltocht bestond uit twee afzonderlijke routes. Gemondse kinderen konden vroeg in de avond lekker wandelen en opdrachtjes maken bij een Lampionnen-speurtocht, waarna de echte waaghalzen onder de semi-jonge en oudere Gemondenaren zich de stuipen op het lijf lieten jagen tijdens de Griezeltocht.

Lampionnen-speurtocht
Tussen 18.00 en 19.00 uur verzamelden maar liefst 35 groepjes kinderen zich met prachtige, zelfgemaakte lampionnen in het Café van De Schuif. Eenmaal het team compleet konden ze zich melden en werden ze vervolgens op volgorde van aanmelding ontvangen door de zogenaamde Hartelijke-heks. Zij sprak elke groep toe waarna de lampjes aangingen en de groepjes vertrokken, op zoek naar alle benodigde ingrediënten.

De activiteitencommissie had omwonenden van deze route gevraagd om de wandeltocht extra sfeervol en spannend te maken, door hun huis en/of tuin in Halloween-sferen te brengen. Hier is flink gehoor aan gegeven en deze extra inzet heeft de ervaring van de deelnemers extra bijzonder gemaakt.

Bij terugkomst gingen alle meegebrachte ingrediënten in een grote kookpot en toverde de heks hier iets lekkers voor iedereen uit. Uit de reacties na afloop blijkt dat ondanks het regenweer de kinderen hebben genoten. De slogan van De Stek ‘Meedoen is beleven’ heeft zich dan ook hier bewezen!

Halloween lampionnen-wedstrijd
Veel kinderen deden ook mee aan de knutselwedstrijd voor de mooiste lampion. Uit alle inzendingen zijn na lang beraad de zusjes Fenna (5) en Milou (3) de Lange naar voren gekomen als gelukkige winnaressen. Zij ontvangen deze week een prijsje. Alle andere deelnemers zijn tweede geworden en mogen daar heel trots op zijn.

Griezeltocht
Vanaf 19.30 uur was het de beurt aan de oudere Gemondenaren. Maar liefst 27 groepjes van max 10 personen trokken vanuit Zaal de Schuif via het Kerkeind en De Waaistap richting de Dommel waar het donker en griezelig was. Onderweg werden de deelnemers de stuipen op het lijf gejaagd door vrijwillige griezels die her en der op de route verspreid zaten.

Om de schrik weer uit de beentjes te halen, konden de deelnemers rustig bijkomen en genieten van een heerlijke magische soep die werd geserveerd bij Café/Zaal Kloosterzicht. Zij organiseerden aansluitend een Halloweenparty, die ook door buitendorpsen goed werd bezocht.

Mooie eerste samenwerking
De activiteitencommissie van De Stek kijkt met een grote glimlach terug op een prachtige avond. “Het is zo fijn om vanuit het dorpshuis invulling te kunnen geven aan hetgeen we voor staan, activiteiten (en straks faciliteiten) voor & door Gemondenaren,” aldus commissie- en bestuurslid Evelien van der Heijden. “Met dank aan de medewerking en gastvrijheid van Café/Zaal de Schuif en Café/Zaal Kloosterzicht, hebben we echt iets moois voor Gemonde neergezet. Dit geeft ons extra energie en beloofd een goede samenwerking in de toekomst. Ook lokale ondernemers boden hun hulp aan, zo heeft Assurantiebedrijf Klomp B.V. ons geholpen in de vorm van sponsoring, waar we hen erg dankbaar voor zijn.”

Ideeënbus

Heb je een leuk idee? Klik op de knop hieronder en laat het ons weten.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je via deze knop in voor onze e-mail-nieuwsbrief.

Geef je mening

Jij hebt met jouw stem invloed op het programma. Bepaal mee welke activiteiten er moeten plaatsvinden.