banner

Terugblik op de raadsinformatieronde

Op 9 september jl. werd er voor de gemeenteraadsleden een informatieavond gehouden om ze bij te praten. Eén van de onderwerpen die besproken werd, was dorpshuis De Stek.

Projectleider (namens de Gemeente) Astrid Stefanus trapte de presentatie af met een uiteenzetting van de tot nu toe genomen stappen en de huidige stand van zaken. Bestuursleden Johan Vorstenbosch en Bas Doorn vervolgden met een presentatie over onze missie (waar staan we voor) en visie (waar gaan we voor), met bijbehorende doelen (wat gaan we doen) en strategie (hoe gaan we dat doen). Klik hier als je benieuwd bent naar deze uitwerking.

Leefbaarheid van Gemonde staat voorop

We hebben in onze spreektijd benadrukt dat dorpshuis De Stek het belang voor de leefbaarheid van Gemonde voorop heeft staan. En dat is niet zonder reden.

Weten-schappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat deelname aan dorpsactiviteiten de betrokkenheid van de inwoners versterkt en eenzaamheid terugdringt:

“Het bindt een samenleving, zorgt voor sociaal kapitaal. Dat is goed voor alles. Wie zich verbonden voelt met anderen zit beter in zijn vel, heeft meer over voor anderen, is betrokken en eerder geneigd anderen te helpen en ga zo maar door.”
Stijn van Helmondt, Wetenschappelijk onderzoek Bloemencorso Zundert (2019)


Investeren in een dorpshuis heeft dus een bewezen opbrengst. De preventieve winst op het sociale domein, door o.a. het terugdringen van eenzaamheid en verveling – het stimuleren van initiatief voor en deelname aan activiteiten – resulteert in een positief effect voor zowel de gemeenschap als de gemeente.
De winst voor de gemeenschap en de leefbaarheid van Gemonde is dan ook onze gezamenlijke doelstelling!

Ideeënbus

Heb je een leuk idee? Klik op de knop hieronder en laat het ons weten.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je via deze knop in voor onze e-mail-nieuwsbrief.

Geef je mening

Jij hebt met jouw stem invloed op het programma. Bepaal mee welke activiteiten er moeten plaatsvinden.