Stand van zaken bouwactiviteiten

20 april '22

Een treintje aan interne verhuizingen
In deze fase is het een carrousel van verhuizen van groepen naar hun nieuwe lokalen. Een ruimte wordt vrijgemaakt, verbouwd en weer opnieuw ingericht voor de definitieve bestemming.

Berenhuis kinderopvang
Nadat groep 1-2b inmiddels verhuisd is naar hun nieuwe lokaal, wordt het vrijgekomen lokaal momenteel geschikt gemaakt voor de peuteropvang. Tijdens de meivakantie gaat het peuterarrangement van het Berenhuis alvast verhuizen en hun intrek nemen in het nieuwe lokaal. Na de meivakantie wordt het andere lokaal voor het kinder­dag­verblijf in orde gemaakt.

Basisschool Sint Lambertus
Tijdens de meivakantie wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de school en zullen alle klassen verhuizen naar hun definitieve lokaal, zodat iedereen na de meivakantie op de goede plek zit! Aanstaande vrijdagmiddag zullen de betreffende lokalen leeggeruimd gaan worden.

Het lokaal van groep 1-2a verhuist naar het huidige lokaal van groep 3. Groep 3 verhuist naar het huidige lokaal van groep 5. En als laatste verhuist groep 5 naar het lokaal waar nu het peuterarrangement van het Berenhuis zit. Op 6 mei worden de lokalen weer helemaal klaar gemaakt, dus na de meivakantie is iedereen welkom in zijn/haar ‘nieuwe’ lokaal! 

Nieuwbouw dorpshuis
Gelijktijdig wordt er hard door­gewerkt aan de nieuwbouw van het dorpshuis, de herindeling van de douches in de gymzaal en de berging achter de toiletten op de 1e verdieping. De dakbedek­king wordt aangebracht en ook de constructies voor de verbinding met de bestaande gebouwen. 

Planning
Zoals de planning nu aangeeft wordt het kindcentrum begin juni opgeleverd en kan het dorpshuis dan verder worden afgemaakt. Stukje bij beetje komt het einde in zicht!

21 maart '22

Een mooie mijlpaal
De eerste verbouwde ruimten zijn opgeleverd en weer opnieuw in gebruik genomen! Het team kan weer samen koffie drinken en de conciërge kan zijn eigen ruimte weer inrichten. Ook groep 1-2b heeft zijn intrek genomen in een nieuw lokaal (waar voorheen de teamkamer was). “Vandaag hebben wij onze intrek genomen in het tussenstuk dat recent verbouwd is! We gaan de puntjes nog op de i zetten, maar het ziet er nu al erg mooi uit!!” aldus directrice Linsey van Gansewinkel. “Fijn dat alles er weer zo mooi en nieuw uitziet. We gaan genieten van de mooie ruimtes in het eerste deel van de verbouwing!”

Volgende stappen
De volgende stappen in het kindcentrum zijn het verder aanpassen van de peuter- en kinderopvang op de begane gronde en de berging met toegang op de verdieping. In de meivakantie worden de hiervoor noodzakelijke sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Gelijktijdig gaan de werkzaamheden in de kleedruimten en douches van de gymzaal door. En wordt de nieuwbouw van het dorpshuis zichtbaar. Ook wordt een start gemaakt met de nieuwe buitenberging.

Het vrijkomen van de huidige kinderopvang is het kritieke pad voor ons dorpshuis. Een strakke planning per dag geeft inzicht in alle werkzaamheden en binnenkort duidelijkheid over de oplevering.

Interne verhuizing opvang en klassen
Het vrijgekomen lokaal van groep 1-2b wordt nu verbouwd en gereed gemaakt voor de kinderopvang van het Berenhuis. Zodra dit klaar is, zal de kinderopvang alvast met 1 groep gaan verhuizen. Daarna zal er binnen school een verhuizing plaatsvinden, waarin iedereen in de uiteindelijke groep terecht gaat komen.

Groep 1-2a -> gaat naar het huidige groep 3 lokaal
Groep 3 -> gaat naar het huidige groep 5/6 lokaal
Groep 5-(6) -> gaat naar het huidige groep 6 lokaal
Groep 6 -> gaat naar het huidige lokaal van het kinderdagverblijf (peuterarrangement)

Deze verhuizing zal naar verwachting rond de meivakantie ergens plaats gaan vinden.

Bezoek van de wethouder
Op 9 maart jl. was wethouder Lianne van de Aa op bezoek bij MFA De Stek Gemonde. Daar gaf Linsey van Gansewinkel, directeur van de Sint Lambertusschool, haar een rondleiding.

Na afloop trakteerde de wethouder alle kinderen op een mandarijntje. Voor de teamleden en werklieden waren er worstenbroodjes.

11 februari '22

Aan de binnenkant
Het einde van de werkzaamheden van fase 1 en 2 zijn in zicht. De vloeren zijn gesmeerd, de tegelzetter heeft zijn werk gedaan en de schilder brengt de gekozen kleur op de wanden. Na de carnavalsvakantie wordt de nieuwe teamkamer ingericht en krijgt de conciërge zijn eigen ruimte weer terug. Ook wordt het nieuwe onderbouwlokaal in gebruik genomen met een geheel nieuwe inrichting.

Op naar fase 3 waarin de bestaande onderbouwlokalen worden omgebouwd voor de kinderen van kinderopvang het Berenhuis.

Aan de buitenkant
Intussen wordt er ook hard gewerkt aan de nieuwbouw van het dorpshuis en de werkzaamheden bij de gymzaal. Het dorpshuis krijgt nu letterlijk en figuurlijk steeds meer vorm!

Dit alles loopt volgens planning.

14 januari '22

Huidige fase
De afgelopen periode is er hard gewerkt m.b.t. de verbouwing. Bij de onderbouw van het kindcentrum wordt er momenteel gewerkt aan de nieuwe indeling van de ruimten voor de kinderopvang, het team, de conciërge en de onderbouwlokalen. Ook is in deze fase de nieuwe CV-ketel in een nieuwe ruimte geïnstalleerd.

Door de buitenruimte van de kinderopvang tijdelijk te verplaatsen naar de pastorietuin, kon er – tijdens de kerstvakantie – eerder gestart worden met de nieuwbouw van het dorpshuis. Zie bovenstaande foto’s. Als eerste wordt de fundering aangebracht om vervolgens de vloer en opbouw aan te brengen en is de verbinding gemaakt naar de gymzaal. Door tijdelijke wanden in de doorgang blijft de gymzaal in gebruik.

Volgende fase
Zodra de huidige fase gereed is, worden de overige ruimten in het hoofdgebouw aangepakt en geschikt gemaakt voor hun nieuwe functies.

De verwachting is dat de eerste fase bij de onderbouw eind februari wordt opgeleverd en de overige werkzaamheden doorlopen tot het 2e kwartaal 2022. Hierover lees je in onze volgende nieuwsbrieven meer.